AED en reanimatie, wat houdt het in?

BLS & AED (hulpverlener)

BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren.
Reanimeren (Basic Life Support) en gebruik AED is te leren. Onder leiding van een gediplomeerd instructeur (erkend door de Nederlandse Reanimatieraad) verzorgen wij cursussen voor zowel bedrijven als particulieren.

PBLS (hulpverlener)

PBLS staat voor Peadiatric Basis Life Support (reanimatie bij kinderen). Iedereen die een gewone reanimatie cursus heeft gevolgd, kan het geleerde ook toepassen op kinderen en op deze manier goede eerste hulp verlenen.
Mensen die echter veel met kinderen actief zijn (ouders, crècheleidsters), die een grotere kans hebben met een kind in nood geconfronteerd te worden (brandweer, politie) of die daar interesse in hebben, kunnen een speciale reanimatie cursus, specifiek gericht op kinderen, volgen. Hier leert u omgaan met het feit dat een kind fysiek kleiner is. Tevens leert u dat een kind nog beter geholpen kan worden wanneer u deze iets anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene. Dit omdat de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij kinderen vaak anders is.

Cursus BLS, PBLS & AED:

Minimum aantal deelnemers: 6 cursisten
Minimale leeftijd voor deelname: 16 jaar
Duur: 1 les van 3 uur
Cursus tijden: in overleg / op aanvraag
Locatie: in overleg / op aanvraag
Tarief: op aanvraag

Na het behalen van het examen ontvangt de cursist een erkend certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Europese Reanimatie Raad (ERC)