EHaK  Eerste Hulp aan Kinderen

Elk jaar zijn er meer dan 60.000 kinderen betrokken bij een ongeval in en om het huis. Een kind dat uitglijdt op de trap, heet water over zich heen krijgt, of zich verslikt. Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan eens mis gaat, dan wilt u toch Eerste Hulp kunnen bieden? In de eerste paar minuten na een ongeval is het van groot belang om te weten wat u moet doen. Daarmee voorkomt u veel pijn en kunt u zelfs levens redden!

Sinds 1 januari 2018 is het bij wet (IKK) verplicht dat medewerkers werkzaam op een kinderdagverblijf beschikken over, door de overheid erkende, certificering om Eerste Hulp aan kinderen te verlenen.
De EHaK-cursus van EHBO-vereniging Ermelo voldoet aan deze wettelijke IKK norm.

Er wordt les gegeven vanuit de 5e druk Eerste Hulp aan kinderen boek van Het Oranje Kruis uit 2016.

Leerdoelen en onderwerpen:

Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij:

– Hartstilstand: Reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)
– Bewusteloosheid, verslikking, verdrinking
– Brandwond, huidwond, bloeding, neusbloeding
– Hoofdletsel,  nek- en wervelletsel
– Vergiftiging, CO-vergiftiging
– Ernstige allergie, koorts en koortsstuipen, kortademigheid
– Letsel aan botten, spieren en gewrichten
– Tand door de lip, verloren/afgebroken tand
– Vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog

Tijdens de lessen worden er veel praktische vaardigheden geoefend.

Tarief:

Totale cursus: € 125

Kosten zijn inclusief de Handleiding voor Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis 5e druk, gebruik verband-en hulpmiddelen en diploma.
Ook koffie en thee tijdens de cursus is bij het cursusgeld inbegrepen.

U ontvangt een officieel erkend Certificaat van Het Oranje Kruis
Geldigheidsduur certificaat: 2 jaar

Veel zorgverzekeraars vergoeden een EHBO- of reanimatiecursus vanuit de aanvullende dekking.
Raadpleeg je eigen polis of neem contact op met je zorgverzekeraar of kijk op de Zorgwijzer

Locatie:

Sportcentrum Triade, Amanietlaan 9, Ermelo

Cursusdata en lestijden:

De volgende data zijn vastgesteld voor 2020:

Les 1: 15 februari van 14.00 – 17.00 uur
Les 2: 22 februari van 09.00 – 13.00 uur